כולנו בצורה זאת או אחרת נחשפנו לתאורת לד, אם זה בצורת ספוטים, פרוז'קטורים, פסי לד או כל תאורה אחרת.
אך גם רובנו שאלנו את אותה שאלה, איך ניתן לקבל גוון לבן כמו שאנחנו רוצים?
אז ניתן פה כמה טיפים ועזרה איך לבחור גוון של אור לבן בתאורת לד.
צבע הלבן נמדד בטמפרטורת קלווין, שזה אומר בעצם שלבן זהו לא צבע טבעי אלא ספקטרום של מספר צבעי יסוד.
הקלווין ככל שהוא יהיה נמוך יותר התאורה תהיה חמה יותר, למשל תאורה ב 1800K תראה לנו כמו להבה של אש, שזה לבן חם עם גוון אדום חזק.
לבן שהוא יותר פופולרי הוא הלבן שבתווכים של 2700-3200K , שזה בעצם גווני התאורה שאנו רגילים אליהם, 2700K יותר דומה לנורות ליבון שגם הן נקראות לבן חם ואכן יש להן גוון אדמדם, וב 3000K כמו בנורות ההלוגן ששם גם כן האור חם אך האדמדמיות כבר יורדת מעט.
הכי נפוץ להתשמש בלדים של 3000K אך ישנם אנשים שרגילים לראות אור חם וקשה להם להתרגל למשהו אחר, למרות שאם תאורת לד LED מציעה גוונים אחרים וחדשים זה צריך להיות מעניין ונותן לנו יותר אפשרויות לבחירה.
גוון ה 4000K הוא דומה לאור ירח, שזה בעצם אומר שתאורת לד בצבע זה תיהיה קת חמה וקצת קרה, כפי שאנו רואים שאנחנו מסתכלים על הירח בלילה, הוא לא אדום כמו השמש אך הוא גם לא לבן כמו ברק, לכן גם נקרא בשמו לבן טבעי.
מעל זה יש לנו את ה לבן שנקרא אור יום, 5000-6500K , הרבה אנשים מתבלבלים, מכיוון שאור יום תמיד מסכיר להם את השמש ושזו תאורה חמה, אך המקרה כאן הוא הפוך, אם לצורך השוואה גוון האור יום יותר דומה לאור הפלורסנט הקר שאנו מכירים. זהו האור שנראה לעין הכי חזק לעין ונותן את היחס לומן לוואט הכי גבוהה.
אני מכיר הרבה אנשים שלא ידעו שניתן לקבל תאורת לד LED בגוונים חמים וחשבו כי תמיד בא בלבן קר, אך לא זה המקרה.
דוגמאות לשימושים, זה כמובן המלצות, לכל אחד יש את הטעם שלו אך אני מתאר מה נהוג ומה הכי פופולרי.
לתאורת סלון נהוג לקחת תאורה חמה (2700-3200K), אם ממש לא אוהבים חם ניתן לקחת את התאורה הטבעית (4000-4500K).
לתאורת מטבח נהוג להשתמש בתאורת אור יום, היא הכי חזקה ולא משנה את צבעי האוכל, גם כאן מי שלא אוהב את התאורה הלבנה, יכול להשתמש בתאורה הטבעית (4000-4500K). תאורת מסדרון וחדרים גם יכולה להיות חמה.
כמובן שיש גם גוונים אינסופיים של תאורת לד LED צבעונית שנוכל להתשמש בעיקר לגינה שלנו אך יש גם דברים יפים לבית אך זאת בפעם אחרת.